Украинските защитници нанасят многобройни загуби на руснаците в посока Бахмут и

...
Украинските защитници нанасят многобройни загуби на руснаците в посока Бахмут и
Коментари Харесай

Зеленски приветства победата на украинските сили в Бахмут


Украинските бранители нанасят многочислени загуби на руснаците в посока Бахмут и ги изтласкват от позициите им. Това е сложна и мъчителна задача, само че терористите би трябвало да изгубят.

Това сподели президентът Володимир Зеленски в ежедневното си видеообръщение към нацията, представено от " Укринформ ".

" Днес бих желал да похваля нашите бойци в Бахмутското направление, по-специално специфичното поделение на Главното разследващо ръководство на Украйна " Шаман ", както и граничарите на Луганския отряд, които дружно с бойците на Международния легион на защитата на Украйна, нанася многочислени загуби на врага и изтласква окупантите от позициите им в покрайнините на Бахмут. Това е добър резултат и аз съм признателен за него ", сподели Зеленски.

Според президента, всеки подобен резултат и всеки ден от неуспехите на съперника в Бахмутското направление и като цяло в Донбас е доста намаляване за Русия, написа news.bg.

" Окупаторите непрестанно усилват силите си в региона на Донецк - вършат го и в този момент. И всеки подобен ден с нашите триумфи е ново доказателство за безумието на самата концепция да се нападна Украйна. Ако единствено такива вести от фронта могат да върнат чувството за действителност на всички в Русия, ние ще би трябвало да го подсигуряваме, доколкото е допустимо ", сподели той.

Държавният глава добави, че тази задача е сложна и мъчителна, само че няма по какъв начин да бъде другояче, терористите би трябвало да губят все пак, което се пробват да създадат, с цел да се укрепят.

" Благодарен съм на нашите бранители на Бахмутската цитадела! Благодарен съм на всички наши воини, които устояха на натиска в Соледарско направление и отстояваха позициите си! Благодарен съм, несъмнено, на всички наши бойци, които носят много обнадеждаващи вести от региона на Луганск и някои южни региони на нашата страна ", сподели Зеленски.

На 4 декември в посока Бахмут военнослужещи от Държавната гранична работа на Украйна, дружно с бойци от въоръжените сили на Украйна, отблъснаха вражеска офанзива и превзеха позициите на съперника в контраатака. По време на борбата украинските бранители убиха девет съветски бойци и раниха още към 20.

Зеленски също по този начин благодари на френския президент за военната поддръжка. Припомняме, че в сряда Макрон даде обещание доставка на бойни танкове на Украйна.

В телефонен диалог с украинския президент Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски  е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога Макрон сподели, че танковете AMX-10 RC ще бъдат изпратени в Киев в опит да оказват помощ във войната против Русия.

Говорител на Елисейския замък сподели, че " това е първият път, когато танкове със западен дизайн са доставени на украинските въоръжени сили ".

Говорейки пред кореспонденти, длъжностното лице не даде никакви детайлности за размера или времето на плануваните доставки, само че сподели, че диалозите сред двете страни ще продължат във връзка с евентуалната доставка на други типове транспортни средства.

Произведената във Франция AMX-10 е въоръжена разследваща машина с висока подвижност, която транспортира четирима души, съгласно уеб страницата на френското министерство на въоръжените сили.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР